Фермери блокираха европарламента в Бюксел, в опит да окажат натиск върху

...
Фермери блокираха европарламента в Бюксел, в опит да окажат натиск върху
Коментари Харесай

Гневни фермери с летящи яйца и барикади отстояват исканията си в Брюксел

Фермери блокираха европарламента в Бюксел, в опит да окажат напън върху водачите на Европейски Съюз да създадат повече, с цел да удовлетворят настояванията им свързани с повишение на  налозите, растящите разноски и евтиния импорт, предава " Ройтерс ". 

Главни пътни артерии в Брюксел бяха блокирани от към 1000 трактора, съгласно оценка на полицията. Протестиращите запалваха улични барикади и замерваха Народното събрание с яйца.

Един трактор показваше банер с надпис " Ако обичате земята, подкрепете тези, които я ръководят ", до момента в който фермери от Белгия и други европейски страни се пробват да бъдат чути от водачите на Европейски Съюз, които ще се срещнат по-късно.

Служители по сигурността стояха на пост зад бариерите, където водачите трябваше да се срещнат, на няколко пресечки от постройката на Европейския парламент.

Фермерите споделят, че не им се заплаща задоволително, задушени са от налози, зелени политики и нелоялна конкуренция от чужбина.

Те към този момент са обезпечили няколко ограничения, в това число предложенията на Европейската комисия за ограничение на вноса на ферми от Украйна и разхлабване на някои екологични разпореждания.

Във Франция, където фермерите стачкуват от седмици, държавното управление се отхвърли от проектите за последователно понижаване на дотациите за селскостопански дизел и даде обещание повече помощ.

Но фермерите споделят, че това не е задоволително и митингите се разпространиха в страни, в това число Белгия, Италия, Испания и Португалия

Протестите в цяла Европа идват преди изборите за Европейски парламент през юни, на които се вижда, че крайната десница, за която фермерите съставляват възходящ изборен кръг, печели.

Въпреки че рецесията с фермерите не е публично в дневния ред на срещата на върха на Европейски Съюз, тя би трябвало да бъде разисквана, най-малко в коридорите.

Вече с всички погледи към Виктор Орбан, до момента в който другите 26 водачи на Европейски Съюз желаят да го убедят на срещата на върха да се причисли към проект за предложение на устойчиво финансиране на Украйна, унгарският министър-председател реши да се срещне с фермери през нощта.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР